Aan de poort

img039

Met haar zuster was geen land te bezeilen geweest. Ik verzin er zelf wel wat op, dacht ze, terwijl ze haar pumps uitschopte en de rode japon in de kast hing. Desnoods ging ze rondleidingen door het huis organiseren, tegen een flinke vergoeding. Het landgoed zou weer opbloeien als nooit tevoren. Ze viste Het Sleuteltje uit haar bh en hing het aan een zilveren ketting aan de spiegel. De sleutel tot het nieuwe leven, dacht ze trots.

De bel weerklonk door de marmeren gang. De eerste gasten voor de rondleiding. Hé, daar was één van de dames, die in de trein zo vreselijk de slappe lach hadden. Die van de rode koffer. Ze moest maar doen of ze haar niet herkende. Haar verbazing steeg tot recordhoogte toen ook de vrouw met de bruine rugzak binnenstapte. Zij was samen met iemand die ze Boris noemde. “Professioneel zijn”, sprak ze zichzelf toe.

Hij kon het nog steeds niet verkroppen. Die tuin ging hem aan het hart. Zomaar aan de dijk gezet, na al die jaren trouwe dienst. Op zijn gammele fiets reed hij dagelijks naar het landgoed. Het was een kwelling, maar hij kon het niet laten. Het schuurtje was niet afgesloten. Daar stond de benzine van de motormaaier. Er lagen wat oude lappen…… een koud kunstje.

In het totaal uitgebrande landhuis ontdekte de rechercheur de verkoolde lichamen van elf mensen. Hij hoopte dat zijn collega weer voldoende hersteld was van zijn posttraumatische stressstoornis.

Met een minzaam glimlachje ontving Petrus de dertien mensen aan de poort. Merkwaardig getal, dacht hij nog. Daar was toch al eens eerder gedoe mee geweest? Vier vrouwen en twee mannen vielen op door hun besmuikte blikken. Daar klopte iets niet. Hij sprak koelbloedig, de sleutel ronddraaiend om zijn wijsvinger: “Stelletje slappelingen, het lijkt me beter dat jullie naar de Hel gaan.”

De-hel-Dante-Alighieri

Lees ook de bijdragen van: Rebelse Huisvrouw (http://www.rebelsehuisvrouw.nl/boeien/) en Letterzetter(http://letterbak.wordpress.com/2013/07/23/verrassing/) en de vervolgen, want zij zitten ook in het complot.

Deel 1: Wladiwostok (http://wp.me/p36K0e-8r)
Deel 2: Lady in Red (http://wp.me/p36K0e-8E)

(WE-300 is een schrijf’uitdaging’ van Plato (http://platoonline.wordpress.com).
Schrijf een verhaal van 300 woorden waarin een door Plato bedacht woord niet mag voorkomen. In dit geval was het verboden woord: boeien.)

17 gedachten over “Aan de poort

 1. Dat het allemaal zo zou eindigen, goh, wat sneu. Helga’s plannetje is gruwelijk misgegaan. Toch heb ik wel wat medelijden met ‘r……. Dit was niet haar bedoeling. Wat was dan wel haar bedoeling? Jaaaaaa, daar kunnen we een boek over schrijven;-)
  Erg leuk bedacht, moest lachen om de ‘posttraumatische stress van de collega.’ Deze gebeurtenis draagt wel bij aan het totale herstel ja ;-D

  • Ach j’tje, die Helga. Met zo’n naam moet het toch wel verkeerd aflopen?! Ze heeft in elk geval wel een relaxte vakantie gehad.
   Ik neem trouwens aan dat je van plan bent een heel ander soort boek te gaan schrijven?

   • Nou, eigenlijk zat ik toch wel een beetje in deze richting te denken om je de waarheid te zeggen! Man – vrouw – huwelijksproblemen – moord(aanslag) en dan: wie heeft het gedaan? Maar ja, is ook misschien wat cliché hé? Hmmmm… Ga er nog eens over nadenken!

 2. Zelfs Dante doet een duit in het zakje 😉
  Petrus doet me denken aan die bloeddorstige wijsgeer, de eigenlijke aanstichter!

 3. De opzetter van dat schema is vollgens mij gereincarneerd in Rusland, gezien het feit dat de homosexuele medemens netjes tussen de boeven zijn gerangschikt. Alleen daarom al moeten wij daar op die olympische spelen niet zijn. Maar dat zal Sven Kramer wel niet met me eens zijn.
  Goed verhaal weer, het kan me niet beroerd genoeg gaan 🙂

 4. Deze WE loopt tot en met 15 augustus. Dus het zou mooi zijn als de verhalen tegen die tijd zijn afgerond. ook prettiger voor de hoofdpersonen, anders moeten ze zo lang lijden.

  • Zo erg is het niet hoor, daar in de hel. Eens per jaar een Gay Pride, bijvoorbeeld. (Ja, ongelooflijk, dat homoseksuelen op één lijn gesteld worden met misdadigers!) En denk eens aan de kleurrijke figuren die zich daar – noodgedwongen weliswaar – ophouden. Eeuwig pap van gouden borden en dat vreselijke engelengezang lijkt mij veel erger. Hm, deadline (!) 15 augustus. Benieuwd wie zich eraan waagt.

   • Die ontspoorde toen ik deze reactie schreef, Dwarsbongel. Maar nu ik het eenmaal heb gezegd, moet ie ook maar blijven staan. Wie weet hoeveel inspiratie het trio nog krijgt.

 5. Is het ook blasfemie als het over Petrus, Lucifer en de Hel gaat? Dan zou ik maar uitkijken!
  Maar ik maak me meer zorgen om die rechercheur met PTSS, want volgens mij genees je daar nooit van, je kunt er alleen mee leren leven…

  • Dat lukt niet meer, hij is net doodgeschoten door Helga. De enige figuren die nog in leven zijn, kennen we nauwelijks: de man van de vrouw met de rode koffer, de man van de vrouw die naar Wladiwostok wilde reizen (de rechercheur dus) en de zuster van de Lady in Red. De rest is allemaal het pijpje uit. Kan iemand hier nog iets mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s