Er is altijd
Een geluk bij een ongeluk
De andijvie
Zo zorgvuldig gezaaid
Gekoesterd
Staat vandaag ineens
Op stevige stengels
Voorzichtig
In bloei
Dus
Geen andijviesla
Geen andijviestamp
Ook niet gekookt
Met een sausje
Maar genieten
Van
De blauwe bloempjes
Reikend naar het blauw
Van de hemel
Mijmerend
Welk blauw
Is het blauwst?
Mooi. Daarom hadden wij diepvries spinazie vandaag 😀
À la crème? Dat lukt ook niet zo goed in die tuin van ons. 😉
Haha:D
Heeft andijvie blauwe bloemen? -Prachtig!
Ja, mooi hè? Familie van de cichorei.
Och, wat schattig, wist niet dat andijvie blauwe bloemetjes had. Wat is de natuur toch mooi hé! Andijvie uit eigen tuin – het zal extra lekker smaken Corline!
mooi
ook ik wist dat niet
is die bloem ook eetbaar?
De doorgeschoten andijvie is niet meer goed te eten, té bitter. Maar bij de kinderboerderij is er nog wel belangstelling voor. 😉 De bloem is vast wel eetbaar, maar liever garneer ik mijn salade met de prachtig blauwe bloempjes van het komkommerkruid (bernagie of borage). Zo feestelijk! (Je bent weer terug?!)