U ook?

DSC08915

Uitgeput, oververmoeid slofte Ursulina Oldehaen over het boerenerf. Urenlang onbezorgd krabben, pikken en scharrelen was er niet meer bij sinds zij die uiterst onmogelijke vraag had horen stellen. Uitgebreid ouwehoeren met haar vriendinnen ook niet. Haar bruine veren glansden in de ondergaande zon. Nog even en zij zou het nachthok opzoeken, maar van slapen zou wel niet veel komen. Dit vraagstuk zou haar nachtrust urenlang ondermijnen.

Ook voor Uldrik Onverlaet werd het een uitermate onrustige nacht. Toch was de uiteindelijke oorzaak van zijn slapeloosheid een totaal andere dan die van Ursulina. Was het bij haar de gedachte aan de schepping van miljoenen jaren geleden, bij hem ging het juist over schepping hier en nu. Haar gedachten waren uiteraard onlogisch en draaiden in een kringetje rond; zijn gedachten waren rechtlijnig en concreet.
Bij het krieken van de ochtend hield hij het niet meer uit: uitzinnig opgewonden kondigde hij het begin van een nieuwe dag aan.

Wat een uitermate onbeschoft gedrag, dacht Ursulina. Ze zuchtte eens diep. Ze verkeerde nog steeds in uiterste onzekerheid. De vraag zou ze nooit kunnen beantwoorden. Ze moest zich er maar bij neerleggen dat het vinden van de Ultieme Oplossing voor haar niet was weggelegd. Ze zou zich vanaf nu gaan toeleggen op het grootbrengen van nageslacht.

Ze poetste haar veren en pikte wat in de grond. Daar was Uldrik. Hij slenterde uitermate onverschillig in haar richting. Dit was maar schijn. In werkelijkheid had hij zijn zinnen gezet op deze prachtige roodbruine Barneveldse. Het plan dat hij die nacht had uitgebroed zou hij nu ten uitvoer brengen.

โ€œEerst de kip en dan het ei!โ€, kraaide hij, uitermate ordinair. Het was in een wip gebeurd. Daar stond Ursulina. Als door een wonder wist ze het antwoord op DE vraag.

In het hok scharrelde ze wat hooi bij elkaar en maakte er een lekker warm nest van.

——————————————————————————————————————

De grote wijsgeer Plato (http://platoonline.wordpress.com/) daagde zijn volgelingen uit tot het schrijven van een verhandeling over de Grote Vraag: Wat was er eerder, de kip of het ei. De nieuwe categorie die hij bedacht is de UO, Ultieme Oplossing.

20 gedachten over “U ook?

 1. Pingback: De U.O. en….. de WE-300 voor december | Platoonline

 2. Hahahahahahaha, ik lig dubbel aan de pc. Wat een geweldige oplossing. Ineens zie ik het nu ook voor me. Die Uldrik is me er eentje. Mooi geschreven en tja… verder dan jouw oplossing gaan we niet komen vrees ik. Maar voor de haan met een korte memorie en een overdosis aan Barnevelds verlangen is dit meer dan voldoende.
  Dank je wel Corline. Je bent me er eentje. Tok!!

 3. HEERLIJKE VENT die Uldrich.
  Die weet waar Abram de mosterd vandaan haalt.
  Een wip met een kip en dan pas het ei!

 4. En ook ik vraag mij af of je KOPFOTO de Zaan is in Wormerveer.
  Maar het gekke is dan dat ik de Zaanbrug mis?

 5. Geweldig! Wat is deze leuk Corline! Je hebt de UO geweldig opgelost – het kan niet anders gegaan zijn dan op deze manier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s