Bloody Mary

“Als het maar boven water komt”, sprak graaf Zibrowsky streng en sloot het deksel met een klap. De gebochelde man spuugde op de grond en hinkte weg. Als zijn meester zo te keer ging, kon hij zich maar beter uit de voeten maken.

Geïrriteerd streek de graaf een zwarte lok haar uit het bleke gezicht. Eeuwen was het goed gegaan, had hij de wind eronder gehad. Maar het tij scheen te keren. Met grote passen beende hij weg. Zijn voetstappen klonken hol in de lege gangen van het kasteel. Met zware tred besteeg hij de trappen naar de bovenverdieping.

Plotseling stond hij stil. Hoorde hij het goed? Zijn gehoor ging nogal achteruit de laatste tijd. Nee, hij had zich niet vergist; het geratel van karrenwielen op de keien werd steeds duidelijker. Er verscheen een zweem van een glimlachje om zijn sensuele mond. Misschien kwam het toch goed en zou hij krijgen waar hij om had gevraagd. Hij keek schielijk door het raam. Hij herkende de voerman op de bok.

Toch zat het hem niet lekker. Wie had er gekletst? Wie had al die praatjes over hem rondgestrooid? Het kon alleen maar zijn mismaakte knecht zijn geweest. Iedereen in het dorp was ontzettend op zijn hoede. Ramen en deuren werden ’s nachts hermetisch gesloten. Hij ging er bijna aan onderdoor. Wanneer er niet snel iets gebeurde zou het hem fataal worden.

Inmiddels roffelde de regen op het verwaarloosde dak. Zo goed mogelijk probeerde hij het enorme ledikant te verschuiven naar een droge plek. Voor hem waren die paar regendruppels geen probleem. Hij voelde ze nauwelijks, maar degene die hij met smart verwachtte des te meer.

De deur ging krakend open. De voerman overhandigde de graaf zijn kostbare last. Hij vlijde haar op het bed en zocht haar blanke hals. “Maria”, fluisterde hij verlekkerd, “eindelijk”.

dracula

——————————————————————————————————————
Het plaatje komt van het internet.

Dit is een verhaal in de serie WE-300, een schrijfuitdaging van Plato (Hier kun je meer leuke, spannende, bijzondere WE-verhalen vinden). Het werkt als volgt: Schrijf een tekst van 300 woorden, waarin het sleutelwoord niet mag voorkomen. In dit geval was het verboden woord: lekken.

28 gedachten over “Bloody Mary

 1. Pingback: WE-300 + update: wat was het woord nu? | Platoonline

 2. Sinister, gruwelijk, onheilspellend. En natuurlijk weergaloos geschreven. Eigenlijk had ik dit verhaal niet op dit tijdstip moeten lezen. Want nu moet ik nog een hele nacht door. En ik kan het ook niet aan Maria voorlezen… niet na die laatste regels. Ze zou een hartverzakking krijgen.
  Ik houd het bij fluisteren: prachtige WE, met grote angstogen gelezen. Nu sluip ik weg in de richting van mijn gebarricadeerde slaapkamer.
  Onheil en huiver over U!!

  Plato

 3. Heerlijk Corline!! Je hebt de sfeer, alles zo goed beschreven – je ZAG gewoon de dikke natte muren van het donkere kasteel voor je. Wat zo leuk is, is dat je hem het ledikant laat verschuiven. Het is misschien een detail, maar dat gegeven maakt het zo áf op de een of andere manier!

 4. Altijd al een fan geweest van Dracula en co dus dit verhaal was er eentje helemaal naar mijn smaak 🙂 Schitterende We-300

 5. Echt een dijk van een verhaal 🙂 Het plaatje had niet nodig geweest, de boodschap kwam zo ook helder over, maar het maakt het geheel wel helemaal áf. Ik heb van je verhaal gesmuld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s