Proosten met de weduwe

DSC00253

Vriendin H en ik hadden hier reikhalzend naar uitgekeken: gewoon met zijn drieën koffie drinken op een doodgewone dag. Als vanouds. En eindelijk was het dan zover. Vriendin M, die ruim drie jaar in Ethiopië goed werk heeft verricht, samen met echtgenoot, is weer terug in de Zaanstreek. Beetje onwennig nog, want wat is het hier koud! En hun nieuwe huis is nog niet klaar, dus bivakkeert ze zolang bij kinderen en kennissen. Maar we kunnen elkaar weer gewoon spreken. We zijn niet meer afhankelijk van een krakkemikkige internetverbinding. We hoeven niet meer genoegen te nemen met bliksembezoekjes, waarin zij zoveel mogelijk mensen even wilde zien.

Er valt vandaag genoeg uit te wisselen. Over haar vrolijke kleinkind in eerste instantie; wat heeft ze hem lang niet gezien. Hier zitten drie trotse oma’s bij elkaar; de een nog verser dan de andere. En we constateren dat onze wereld zes mooie, lieve, speciale, unieke wezentjes rijker is geworden.

Maar er is zoveel meer dat uitwisseling behoeft. De plannen die we hebben voor de toekomst, bijvoorbeeld. Want toekomst hebben we! Er valt nog veel te zien, te lezen, te reizen. Maar ook vooral veel te kletsen, te delen, te lachen.

Voor ons begint het nieuwe jaar twee dagen eerder en midden op de dag. Ik heb een mooie fles koud gezet. We laten de champagne bescheiden ploppen. En ook al drinken we dit sprankelende vocht uit wijnglazen, de vreugde is er niet minder om. Plechtig proosten wij. Op het leven, op het nieuwe jaar en op onze jarenlange ijzersterke vriendschap.
Als de fles leeg is, nemen we wat giechelig afscheid. Gelukkig nu niet meer voor lang. Deze drie oma’s gaan een mooie tijd tegemoet!

En dat wens ik ook ieder die dit leest: Een heel goed, verrassend en mooi 2015!

Goede voornemens? Ik wel: champagneglazen kopen!

21 gedachten over “Proosten met de weduwe

 1. Nou ja, je kunt toch beter wél champagne hebben maar niet de juiste glazen dan … wél de juiste glazen maar geen champagne;-)
  Mooi zo’n vriendschap, dat jullie mooie plannen voor 2015 allemaal uit mogen komen!

 2. Drie vrolijke, ondernemende oma’s gaan in de ondernemend genieten. Wie zou ze dat niet gunnen. Ik wens jou en de andere dames een goed 2015 met veel hoogtepunten bij alles wat jullie ondernemen.

 3. Eerst en voor al wens ik jou en je geliefde een spetterend 2015 en geniet met volle teugen van het oma zijn, dit door een gelukkige bomma gezegd zijnde. Elke dag die voorbij is komt immers niet meer terug. Laat de coupkes maar smaken, ik geniet er ook regelmatig van, moest zo lekker maar niet zijn, vooral als er iets te vieren valt.

  • Wat leuk, Bomma, dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Welkom.
   Ja laten we genieten, dat korte poosje dat we hier rondhobbelen. Wens jou en de jouwen ook een goed jaar. Laten we hopen dat er vaak wat valt te vieren! 😉

 4. Heerlijk is dat hoor in het echie is toch altijd mooier dan op afstand. Hoop ooit ook nog een keer oma te worden, lijkt me zo leuk eigenlijk. Heb pas op een fair met de lief van mijn zoon naar van die kleine slofjes lopen kijken en naar slabbetjes met de teksten je wordt oma haha dus wie weet mogen ze ook een keer ouders worden. Geniet van de momenten samen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s